5 JEL, hogy nincs egyensúlyban a HORMON rendszered

Flórián Laura

NŐI HORMONEGYENSÚLY

Egy szép összetett és NŐIES témába ugrunk bele, melyik hölgyet ne érintené valamilyen vonatkozásban…

A legtöbbünk találkozott már a pajzsmirigy, PCO, Inzulinrezisztencia vagy mellékvese kifáradás fogalmakkal

5 JEL, hogy nincs egyensúlyban a HORMON rendszered

—- testsúly problémák, nehezen megy a fogyás

—- sokszor fáradt, kimerült, enervált vagy

—- BÉLFLÓRA egyensúlytalanság, emésztőrendszeri problémák

—- gyulladások, autoimmunitás

—- BŐR/ HAJ problémák

A legtöbbször a stresszhormon (kortizol) magas vagy túl ingadozó szintje áll a háttérben, ami rántja magával a pajzsmirigy és a nemi hormonok nem megfelelő működését.
Továbbá a krónikusan magas kortizol szint, sokszor magas inzulin szintet produkál, ami hosszú távon szintén GYULLADÁSOK –hoz vezet és esetleg magas prolaktin és férfi nemi hormon (tesztoszteron)  szinthez. Ezt semelyik HÖLGY nem szeretné.
Azért a Hasnyálmirigynek nem csak az inzulin hormon előállítása lenne a feladata, hanem egyéb emésztőenzimek termelése, amik segítenek megemészteni az ételt.

Stressz több értelemben is érkezhet:

Nem csak érzelmi, lelki, de lehet fizikai vagy rejtett stressz (pl.: túlzott szennyeződés, nem tiszta élelmiszerek — növényvédők, adalékanyagok, tartósítószerek stb., környezeti tényezők)

Sokszor a MÁJ méregtelenítő funkciója nem megfelelő, ami a T3 és T4 pajzsmirigy hormonok szabályozásában szerepet játszik, továbbá a T4 szabad T3 hormonná való konvertálása is nagy részben az emésztőrendszerben történik!

Ezért mindig azt javaslom, hogy érdemes az EMÉSZTŐRENDSZER -nél keresgélni a problémák gyökerét és a KORTIZOL szint kiegyensúlyozásában!!

A konkrét megoldásokkal hamarosan folytatjuk

Funkcionális Egészségfejlesztés

#nutriglutenfree