Hogy ne égjünk ki pajzsmirigy betegként nehéz időkben?

Flórián Laura

Elég intenzív és nehéz őszön vagyok túl…
Sokáig próbáltam megtalálni a stabilitást, így rengetegszer túlvállaltam magam.
Korábban egyszerre több munkával vagy olyan munkahellyel, ami teljesen lélekölő.

A legfontosabb, hogy az energiák egyensúlyban legyenek. A mai világ a teljesítményt ismeri el, ami a férfi energiához köthető, a ’létezést”, a dolgok megélését, ami a női energia, már kevésbé értékelik…
Nőként fontos, hogy ’jól érezzük magunkat” ahhoz, hogy ’jót” tudjunk alkotni és létrehozni.
Nekem a munka most ismét nem alakult túl kedvezően az elmúlt hónapokban, de mindenképp fontosnak tartom, hogy megtanuljak nem kiégni a nehézségek és negatív tapasztalatok után sem.

Jobb elfogadni, ha valami nem a mi utunk és továbblépni. A hozzáállás nagyon számít és nem mindig könnyű megtartani a pozitív attitűdöt még pszichésen erős embereknek sem, amikor sok a bizonytalanság.
Automatikusan úgy működnénk, hogy azonnal problémamegoldó üzemmódba kapcsolunk, de valószínű az nem javít a helyzeten…inkább érdemesebb kettőt hátra lépni és nyugodtan végig gondolni a továbbiakat, a helyes irányt.
A pajzsmirigy probléma és  a hormonegyensúlyzavar sokszor a kimerültség, mellékvese fáradtság miatt jelenik meg, amikor már többszörös hiányállapotokkal küzd a szervezet. Főleg Vas, B12, szelén, cink és fehérjehiánnyal..
Muszáj megtanulni ilyenkor hallgatni a szervezetre és lassítani.

Segít, ha van olyan elfoglaltság, ami örömöt ad, feltölt és van olyan támogató közeg (család vagy baráti), akik bátorítanak, hogy van remény és a nehézségek sem tartanak örökké…
az elszigetelődés ilyenkor nem a legjobb, ami szintén talán automatikus védekezési mechanizmus.
Az időjárás sem annyira kedvez a kültéri sportoknak, kirándulásnak pedig nekem az mindig bejön, mint hangulat javító.

Kíváncsi vagyok, hogy nektek mi vált be?
Ti hogy tartjátok egyensúlyba a hormonrendszert?

@nutriglutenfree