
A funkcionális egészségfejlesztés nagy hangsúlyt fektet a felszívódási zavarokból adódó hiányállapotokra. Fontos a gyulladáscsökkentő étrend, az egész HORMONRENDSZER, különösen a PAJZSMIRIGY könnyebben működik, ha megkapja a megfelelő tápanyagokat...
Csak remélem, hogy mindenki megfelelő tájékoztatást kap a
témában, Én annak idején nem voltam ennyire szerencsés.
Annak a híve vagyok, hogy amit lehet, természetes élelmiszerekből vigyük
be, de előfordul, hogy különböző ételérzékenységeknél erre nincs lehetőségünk.
Esetleg olyan állapotban van az emésztőrendszerünk és a felszívódásunk a
korábbi feldolgozott ételektől, felhalmozódott méreganyagoktól, túl sok érzelmi
stressztől és a SZIMPATIKUS idegrendszeri túlsúlytól, hogy támogatni kell
magunkat táplálék -kiegészítőkkel, hogy helyreálljon a szervezet egyensúlya (
akkora mennyiséget nem is tudunk elfogyasztani zöldségből, gyümölcsből stb.,
ami a napi ajánlás….)
Többször kérdezitek, hogy mit ajánljak, egy a fontos, hogy szerves legyen és bevizsgált (megbízható) a legjobb hasznosulásért.
D3 vitamin: tudjuk, hogy ősztől a szervezetünk már nem tudja előállítani a ’napfény” vitamint, kifejezetten immunrendszer erősítő, gyulladáscsökkentő és segíti a pajzsmirigy optimális működését
Szelén – A saját endokrinológusom is ajánlja gyulladásos (Hashimoto) pajzsmirigy funkció zavar esetén (terápiásan 2-3 hónapig)
Cink – kiemelten fontos a megfelelő immunrendszer működésében
Jód – a (nem gyulladásos) pajzsmirigy alulműködés legtöbbször a jódhiányra vezethető vissza, hazánk termőtalajai jódszegények, tengeri algát és halakat viszonylag keveset fogyasztunk
Vas: szerepet játszik a T4 szabad T3-á való konvertálásában a vérben az oxigén szállítás mellett
B-komplex, különösen B12– a gluténérzékenyek, ill. növényi étrendet követőknél elengedhetetlen a pótlás, Én este Magnéziumot is szoktam mellé csempészni