
Fermentált zöldségek
Az egyik nagy kedvencem az emésztőrendszer segítésére és nagyon jó immunerősítő is.
A fermentált zöldségekben rengeteg természetes probiotikum van, amelyek erősítik a bélflórát.
A fermentálás, vagyis a tejsavas erjesztés eljárás hasonló a kovászos uborka elkészítéséhez. A meleg és sötét közeg megakadályozza a kártékony baktériumok szaporodását, ugyanakkor segíti a jótékony baktériumok terjedését. Így a saját tejsav baktériumai által erjed meg a zöldség.
FONTOS: cukor és ecet nem kell hozzá, csak SÓ (tengeri só vagy parajdi) és kb. 22 fokos sötét, steril közeg!
TIPP:
Ha van kedved próbáld ki: káposzta + sárgarépa, ill. kapros tök + cukkini kombinációval
Funkcionális Táplálkozás Tanácsadód
Flórián Laura
NutriGlutenFree
