Alternatív GLUTÉNMENTES gabonák
Ha még nem próbáltad ki, érdemes beiktatni rendszeresen az étrendbe az alábbi 3 gabonafélét. Nagy segítség a glutén mentes diétát folytatóknak.
Köles: nagyon magas a fehérje és a kalcium tartalma, gyomorkímélő és lúgosító hatású. Édes változatban is elkészíthető ’tejbe grízként” vagy sósan köretként, akár zöldségekkel
Hajdina: rendkívüli tisztító hatású az érrendszerre, magas rosttartalmú és koleszterincsökkentő, szintén magas kalcium és magnéziumtartalmú
Quinoa: az inkák szent étele, lassan felszívódó szénhidrát és tartalmazza a 7 esszenciális aminosavat, valamint magnézium és kalcium mellett foszfort, cinket, vasat és B-vitaminokat
TIPP: beáztatva gyorsabban megfőnek és jobban emészthetőek
Funkcionális Táplálkozás Tanácsadód
Flórián Laura
NutriGlutenFree