6.ALLERGIA és bélrendszer

Flórián Laura

 

Egy tavaszi videóban már beszéltem a szezonális allergiákról

Itt kiemelten fontosnak tartom a holisztikus megközelítést, és ebben a Funkcionális Egészségég fejlesztés nagyon sokat segít.

Az Immunrendszer fokozott/túlzott reakciójáról van szó.

HISZTAMIN, mi is az?

– egy ingerület átvivő (neurotranszmitter), ami közreműködik a megfelelő immunválaszban és részt vesz a gyulladásos folyamatokban. Minden ALLERGIÁNÁL (étel, pollen, állati) túl sok hisztamin szabadul fel.

Vannak hisztamin blokkolók, illetve természetes megoldások is amivel javítani tudunk az állapotunkon!

Az előző videókból már tudjuk, hogy az IMMUNRENDSZER 70-80%-a az emésztőrendszerben található, így nagyon fontos ezt a területet erősíteni.

Allergiában kritikus a gyulladáscsökkentő étrend és a BÉLFLÓRA erősítés/ regeneráció.

Hisztamin diéta, magas hisztamin tartalmú ételek

  • Feldolgozott felvágottak
  • Alkohol (főleg vörösbor)
  • Csoki (főleg az ét)
  • érlelt ételek (sajt/ tejtermék)
  • egyes gyümölcsök- pl.: eper

Gyulladáskeltő ételeket kerülni (elimináció!):

  • nagyüzemi tejtermékek
  • finomított cukor, gabona, liszt
  • lektin tartalmú hüvelyesek: szója, bab, lencse és pár csonthéjas
  • burgonyafélék

Ajánlott:

Leveles zöldség és sötét héjú gyümölcsök: flavonoidok, anxtioxidánasok, kvercetin (hagyma és sok gyümölcsben van), különböző kutatások is alátámasztják az allergiákban bizonyult jótékony hatásukat. Továbbá minden nap csontleves (magas glicin) tartalom miatt, és Omega-3 gyulladáscsökkentés!

Homeopátiás szelíd gyógymód, alapelve: hasonlót a hasonlóval gyógyítani, sok féle bogyó, ill. tabletta létezik. Érdemes kipróbálni.

Lelki okok: harag, sértődöttség nem megfelelő levezetése
Katt a videóra:
https://hu-hu.facebook.com/Nutriglutenfree-1561265484160552

Kérdések: info@nutriglutenfree.hu