Mit egyek, ha sokat szorongok?

Flórián Laura

Ismerős a TÉMA?
Nem vagy egyedül, sajnos sokunknak ismerős… főleg, ha a bizonyos ‘komfort zónán” kívüli ÉLET helyzetekben vagyunk. Legyen szó vizsgáról, munkahelyi vagy érzelmi stresszről esetleg egy-egy traumáról…
Tudtad, hogy május a mentális egészség hónapja?
A szorongás = fokozott éberség…
Milyen ételekkel tudjuk kompenzálni a fokozott szimpatikus idegrendszeri túlsúlyt?

Ilyenkor kiemelten FONTOS, hogy tudatosan támogassuk magunkat és még az átlagosnál jobban figyeljünk az étkezésünkre és az életmódunkra!

Pár hasznos TIPP:
1. Hangulatjavító ÉTELEK beszerzése: B vitaminban, Magnéziumban és Triptofánban (hangulatunkra közvetlen hatással lévő aminosav) gazdag diéta
Pl.: teljes kiőrlésű gabonák, zöld leveles zöldségek, tengeri növények, bogyós gyümölcsök, Omega 3 és D vitamin dús ételek…vagy akár az ÉTCSOKI 🙂
2. Gyulladáscsökkentés, Anti-allergén és feldolgozott ételektől mentes diéta
3. Természetes módszerek a MENTÁLIS állóképesség erősítésére:
ÉNidő rendszeres bevezetése, illóolajok használata, amelyek nyugtatják az idegrendszert és ezáltal az EMÉSZTÉS és a tápanyagok is könnyebben hasznosulnak.

KATT a teljes videóért:
https://hu-hu.facebook.com/Nutriglutenfree-1561265484160552

Szeretettel,

Funkcionális Táplálkozási Tanácsadód

Flórián Laura
NutriGlutenFree