TOP 10 TOXIKUS Versus TOP 10 gyulladáscsökkentő ÉTEL

Flórián Laura

bones-1294357_640

A múlt heti FUNKCIONÁLIS táplálkozás workshopon részletesen kielemeztük, hogy mely ételek jótékony, ill. melyek mérgezőek számunkra.

Készítettem egy hasznos listát

TOXIKUS:

Növényi olajok: kukorica, napraforgó, szója, földimogyoró olaj – legtöbb Génmódosításon megy keresztül, magas Omega- 6 tartalmuk, így felborul az arány az Omega 3-al, amiből kevesebbet veszünk magunkhoz

Búza:

Glutén! Búzanemesítésből fakadó magas sikértartalom, megduplázódott a glutén tartalma az utóbbi 15 évben, hogy ellenállóbb legyen és tovább elálljon.

Ősi búza, kamut egészséges!

Szója:

GMO! Hormonháztartást felborító – pajzsmirigy, PCOS, IR, endometriózis veszély

Édesítőszerek:

Aszpartám – tudatmódosító nagy mennyiségben (light termékek)

Fehérliszt:

Hasonló a cukorhoz, finomított szénhidrát, magas GI, vércukorszint ingadozást okoz, ami az egész hormonháztartást felboríthatja

Cukor:

 Függőséget okoz, a vércukorszintet borítja, magas GI

Csapvíz:

Flór és klórdúsított- a jótékony bélflórára károsak

Nagyüzemi, feldolgozott tejtermék:

Növekedési hormon, antibiotikum!

Laktóz enzim hiányában nehezen emészthető, candida veszély

Nagyüzemi, feldolgozott hústermékek:

Növekedési hormon, szteroid és antibiotikum dúsított! – megterheli a májat

Kukorica:

90% GMO!, magas GI index, nagyon sok mindenben kukoricasziruppal édesít az élelmiszeripar!

GYULLADÁS csökkentő:

Kelkáposzta
A- vitamin, tisztító hatású

Csontleves

Aminosavakban gazdag, áteresztő bélszindróma, ízületi autoimmun folyamatoknál jótékony

Lazac, makréla, szardínia

Magas Omega 3

Fahéj

Antibakteriális, szabályozza az inzulinszintet

Lenmag, Chia mag

Magas Omega 3

Bogyós gyümölcsök

Könnyen emészthető, flavonoid gazdag, antioxidáns, szívbarát

Kefír, fermentált zöldségek

Élő probiotikum

Máj:

Magas B12-vitamin

Alga

Méregtelenítő hatású, nagyon magas ásványi anyagokban

Forrás: dr.axe.com