Míg az előző bejegyzésben gyors tippeket adtunk, hogyan lehet egy kicsit tudatosabban táplálkozni, most még mélyebbre ásunk.
Tehát összeszedtem miként lehet igazán odafigyelni a tudatos táplálkozásra:
- Legyen ismeretünk az élelmiszer eredetéről, hogy honnan származik! Ezért fontos kritérium, hogy honnan szerezzük be, a piacon meg lehet kérdezni, honnan jön a tojás, a hús, a zöldséget milyen növényvédő szerekkel kezelik stb…
- Érdemes minden ételt, az eredeti formájában fogyasztani, mintsem feldolgozottan készételként.
- Főzzünk gyakrabban:
Így el tudjuk érni, hogy minél inkább az eredeti formájukban fogyasszuk az ételeket, hiszen tudjuk, hol vettük meg és hogyan készítjük el…
A fenti három pontot betartva nagymértékben el tudjuk kerülni az ízfokozókat, illetve a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó, valamint az esetleges génmódosított (GMO) élelmiszereket, amik sem az emésztőrendszernek, sem pedig a hormonrendszernek nem tesznek túl jót.
Forrás: Integrative Nutrition