TUDATos Táplálkozás II.

Flórián Laura

fruit-932745_640

Míg az előző bejegyzésben gyors tippeket adtunk, hogyan lehet egy kicsit tudatosabban táplálkozni, most még mélyebbre ásunk.

Tehát összeszedtem miként lehet igazán odafigyelni a tudatos táplálkozásra:

  1. Legyen ismeretünk az élelmiszer eredetéről, hogy honnan származik! Ezért fontos kritérium, hogy honnan szerezzük be, a piacon meg lehet kérdezni, honnan jön a tojás, a hús, a zöldséget milyen növényvédő szerekkel kezelik stb…
  2. Érdemes minden ételt, az eredeti formájában fogyasztani, mintsem feldolgozottan készételként.
  3. Főzzünk gyakrabban:

Így el tudjuk érni, hogy minél inkább az eredeti formájukban fogyasszuk az ételeket, hiszen tudjuk, hol vettük meg és hogyan készítjük el…

A fenti három pontot betartva nagymértékben el tudjuk kerülni az ízfokozókat, illetve a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó, valamint az esetleges génmódosított (GMO) élelmiszereket, amik sem az emésztőrendszernek, sem pedig a hormonrendszernek nem tesznek túl jót.

Forrás: Integrative Nutrition