
A PROBIOTIKUM útmutató után egy újabb szuper nyári téma jön!
https://nutriglutenfree.hu/probiotikum-utmutato/
Mit jelent az ORAC érték?
——– Szabadgyök semlegesítő kapacitás mértéke ——–
Minél magasabb egy élelmiszerben ez az érték, annál hatékonyabb képes megkötni az oxidatív stressz során kialakuló (sejtromboló) szabad-gyököket.
Nyáron a Nap káros hatásai ellen is védenek, valamint egész évben folyamatos fogyasztásuk hozzájárul a kiegyensúlyozott, GYULLADÁSCSÖKKENTŐ étrendhez!
Daganatellenes hatásukról is ismertek, jöjjenek hát az ÉTELEK, amelyekkel nagyon sokat javíthatsz az egészségi állapotodon.
’ÉTELED LEGYEN AZ ORVOSSÁGOD”- Hippokratész
Legerősebb ANTIOXIDÁNS vegyületek:
A, C, E –vitamin, Szelén, Cink, Mangán, Q10 koenzim, Omega -3 és Omega- 9 zsírsavak
Kiemelkedően magas Orac számú bogyós gyümölcsök:
áfonya (9 600), fekete ribizli (7 900), bodza (15 000)! gránátalma (4 400), meggy, cseresznye, feketeszeder (5 900).
Zöldségek közül kiemelkedően magas Orac számúak:
articsóka (9 400), brokkoli, cékla (1 900) erős vértisztító és vérképző is, spenót (1 500), zeller szár, paradicsom, olaj bogyó és olíva olaj
Fűszer növények közül:
petrezselyem (73 000)!, oregánó, bazsalikom, kurkuma (127 000)!, kakaó por (55 000)! és zöld tea (13 000)!
Magfélék:
Dió (13 000)! kitűnő Omega 3 forrás, Brazil dió kitűnő szelén forrás, pekán dió (17 000)!, mandula (4 550)
A magfélékből érdemes egyszerre csak egy marokkal enni, mert nagy mennyiségben anti- nutriensek, gátolják bizonyos tápanyagok felszívódását!
Funkcionális Táplálkozási Tanácsadásra jelentkezés:
info@nutriglutenfree.hu