4. NAP/ Ismerkedés a fermentált zöldségekkel

Flórián Laura

Ismerkedés a fermentálással, azaz tejsavas erjesztéssel Az egyik kedvencem és nagyon jó immunerősítő. A fermentált zöldségekben rengeteg természetes probiotikum van amik erősítik a bélflórát. Hasonló az eljárás a kovászos uborka elkészítéséhez. Ha van kedved próbáld ki ebben a jó időben, káposzta + sárgarépa, vagy kapros tök + cukkini kombinációval. Ilyen időben hamar meg is erjednek a zöldségek, cukor és ecet nem kell hozzá, csak SÓ és kb. 22 fokos sötét közeg! Kép: Pinterest

3. NAP/ Gluténmentes gabonák

Flórián Laura

Alternatív gluténmentes gabonák Ha még nem próbáltad ki, érdemes beiktatni rendszeresen az étrendbe az alábbi 3 gabonafélét jótékony hatásuk miatt is. Köles: nagyon magas a fehérje és a kalcium tartalma, gyomorkímélő és lúgosító hatású. Édes változatban is elkészíthető kásaként vagy sósan köretként, akár zöldségekkel Hajdina: rendkívüli tisztító hatású az érrendszerre, magas rosttartalmú és koleszterincsökkentő, szintén magas kalcium és magnéziumtartalmú Quinoa: az inkák szent étele, lassan felszívódó szénhidrát és tartalmazza a 7 esszenciális aminosavat, valamint magnézium és kalcium mellett foszfort, cinket, vasat és B-vitaminokat. Kép: Pinterest

Jóga NAP/ 2.nap

Flórián Laura

Jóga nap Mi lenne, ha a reggelt egy 15-20 perces jógával indítanád, ha nincs matracod, akkor próbáld ki a szőnyegen? Amióta rendszeresen így kezdem a napjaimat a munka is sokkal jobban megy. Adok magamnak egy kis ÉNidőt, hogy felébredjen a testem és beinduljanak az emésztőszervek is 🙂 Javaslom a mai nap a reggeli kávét egy csésze zöldteával helyettesíteni. Az első video magyar feliratos a második angol nyelvű, próbáljátok ki Szép napot! https://www.youtube.com/watch?v=AB1NuxtROZU https://www.youtube.com/watch?v=3_Q-yYfjeBM

10 NAPos ŐSZi életmódváltás/ 1. nap

Flórián Laura

Húsmentes hétfő Az elkövetkezendő 10 NAP célja, hogy energikusak legyünk a mindennapokban, amihez a táplálkozás és egyéb kiegészítő technikák színes tárházát tudjuk használni. Első, fontos lépés a szervezet tisztítása, a méreganyagoktól való megszabadítása, ezért a fő allergizáló fehérjéktől egy nap szünetet tartunk. Amúgy is kérdést vet fel, hogy az érzékeny női hormonrendszernek egyáltalán szüksége van-e nagy mennyiségű állati fehérje bevitelre. Kérlek, amennyire tudjátok az alábbi iránymutatásokat tartsátok be: Fontos, hogy amennyire lehetséges csökkentsük a glutén és a tejbevitelt, minimális koffein és cukorfogyasztással. Tehát szerencsés lenne a kenyeret, a tejet és a fehér lisztet kiiktatni vagy amennyire tudod, minimalizálni! Esténként kerüljük a nagy mennyiségű …

3 könnyű ŐSZI méregtelenítési TIPP

Flórián Laura

3 könnyű őszi méregtelenítési mód (az élet minden területére) Biztos sokatoknak, már messze vannak az iskolás évek, a szeptemberi ’új kezdet”… Miért is fontos a fizikai (testi) és a mentális nagytakarítás is? Természetesen azért, hogy helye legyen az ÚJnak az életünkben! Nem csak tavasszal, de ősszel is érdemes a lakásból (konyhából, szekrényből) kiselejtezni a régi, már felesleges és egyáltalán nem használható dolgokat. A hétvégén egy nagyon érdekes előadást hallottam a ’boldogságról, miszerint a tárgyak és cuccok mértéktelen halmozása nem vezet feltétlenül jobb közérzethez! Tehát mindenkit arra ösztönzök, hogy szánjon erre egy kis időt, sok garázsvásár van, ahol el lehet adni …

11 táplálkozási gyors TIPP az egészséges hajért

Flórián Laura

1. elegendő esszenciális zsír sav (omega -3 és 6) – avokádó, diófélék, hal 2. megfelelő C-vitamin fogyasztás a kollagénért- 250 mg napi ajánlás 3. Biotin (B7-vitamin) bevitel- barna rizs, zab, diófélék 4. Keratin termelés MSM bevitellel- leveles zöldségek, káposzta 5. Megfelelő vas bevitel: bogyós gyümölcsök, cékla, leveles zöldségek, aszalt gyümölcsük – C-vitaminnal jobban felszívódik 6. Cink bevitel- tökmag, tojás, brazil dió 7. 400 g fűrészpálma kivonat 8. megfelelő pajzsmirigy működés ellenőrzése 9.  B komlpex- B1, B6, B8 és Biotin 10. E-vitamin: napraforgó mag, oliva, aszalt sárgabarack, mandula 11. Rozmaring olaj használata Forrás + kép: foodmatters.com

13 jótékony hatású tisztító étel

Flórián Laura

Articsóka: a májra (koleszterincsökkentő) és a vesékre van kiváló hatással cinarin tartalma miatt Gyömbér: az egyik legerősebb gyulladáscsökkentő fűszer, az emésztésnek és a légzőszervrendszernek jótékony Citrom: az egyik legerősebb lúgosító, magas az antioxidáns és a C-vitamin tartalma Kurkuma: gyulladáscsökkentő fűszer és szintén májvédő Alma: szintén erős gyulladáscsökkentő, magas pektin, ásványi anyag és rost tartalmú valamint antioxidáns Cékla: máj, vese és nyirokrendszer tisztító, magas a Folsav tartalma és előnyös hatású a magas koleszterin szintre Avokadó: magas az E-vitamin tartalma, immunerősítő és vércukorszint csökkentő Uborka: erős hidratáló, kiváló a körmöknek, a bőrnek és a hajnak Zeller: gyomor és májvédő fito nutriens, ami …

TUDATos NŐI lét

Flórián Laura

  Szeretném megosztani veletek, hogy a nyár legolvasottabb témája a NŐISÉG lett. A ’férfias nők kontra nőies nők” és a ’TESTkép és nőiség” bejegyzésre kattintottatok a legtöbben. Ez felveti bennem azt a gondolatot, hogy bennetek is megszületett az igény, hogy tudatosabban foglalkozzatok a témával. Elárulom, hogy én is hasonló cipőben vagyok sokszor, úgy, mint ti, nincs elég időm magamra és a saját nőiességem megélésére. IGEN, a mai teljesítményorientált világ bizony nem tesz jót a nőiségnek, ezért nekünk saját magunknak kell tudatosan odafigyelni erre és visszatalálni önmagunkhoz! Az idegállapotunk, az érzelmeink gyakran befolyásolják az életminőségünket és még az ételválasztásunkat is! Fontos …

TUDATos Táplálkozás II.

Flórián Laura

Míg az előző bejegyzésben gyors tippeket adtunk, hogyan lehet egy kicsit tudatosabban táplálkozni, most még mélyebbre ásunk. Tehát összeszedtem miként lehet igazán odafigyelni a tudatos táplálkozásra: Legyen ismeretünk az élelmiszer eredetéről, hogy honnan származik! Ezért fontos kritérium, hogy honnan szerezzük be, a piacon meg lehet kérdezni, honnan jön a tojás, a hús, a zöldséget milyen növényvédő szerekkel kezelik stb… Érdemes minden ételt, az eredeti formájában fogyasztani, mintsem feldolgozottan készételként. Főzzünk gyakrabban: Így el tudjuk érni, hogy minél inkább az eredeti formájukban fogyasszuk az ételeket, hiszen tudjuk, hol vettük meg és hogyan készítjük el… A fenti három pontot betartva nagymértékben el …

3+ 1 hasznos gyors TIPP tudatos étkezésre

Flórián Laura

  Próbáljunk rendszeresen étkezni, hasonló időben minden nap Érdemes változatosan enni, odafigyelve, hogy szénhidrátot (a lassú felszívódású, összetett szénhidrátokat részesítsük előnybe Pl.: barna rizs, köles, vörös lencse), fehérjét és esszenciális zsírokat is tartalmazzon az étrend Az édességet helyesítsük gyümölccsel, de jelöljünk ki heti két alkalmat, (lehetőleg ne este), amikor kedvenc süteményünket jóízűen megesszük! Így nem lesz sóvárgás… + 1 csak egy gombóc fagyit együnk, amit a legjobban szeretünk 🙂